Progolf.nl

Golfshops

Het is natuurlijk wel erg handig om een fysieke winkel binnen te lopen om de golfclubs te testen, kleding en schoen te passen. Bovendien koop je de golf accessories en kan je het direct gebruiken zonder een dag of erger een paar dagen te wachten voordat het wordt thuisbezorgd (in geval je online koopt). Bovendien loop je niet het risico dat een vage online golf web shop je gear helemaal niet levert. Tja, die zijn er ook. Om de kans op succes te vergroten om in 1 keer te slagen zou ik naar een hele grote golfwinkel ofwel megastore kiezen of kiezen voor een wat kleinere speciale golfshop. In Nederland/Belgie zijn er paar grote oultets.

De grootste fysieke Nederlandse golfshop winkel is van de Jumbo keten: Jumbogolfwereld. Naar eigen zeggen zijn het zeven super stores en hebben ze de grootste golf keten van Nederland met gediplomeerd adviseurs. Alleen moeten de winkels wel bij je in de buurt zitten en dat is het nadeel van de Jumbo golf wereld winkels. Deze liggen verspreid over het midden van Nederland. Voor de Regio Amsterdam zal je naar Bunnik moeten rijden (ligt dicht bij de afslag van de A12 nabij Vrumona).

Jumbo golfwereld

Jumbo golfwereld

De andere grote golf keten is Golfplaza en kent ook 7 vestigingen waarvan 4 megastores in Utrecht, Eindhoven, Rijswijk en Amsterdam. De overige vestigingen zijn kleiner.Ook naar eigen zeggen is het assortiment  zo divers dat “Als u bij ons niet slaagt, slaagt u nergens”. Maar goed, dat moet u maar zelf bekijken. Geografisch zijn ze iets beter verspreid over het land. Echter, voor golfliefhebbers in het noorden van Nederland is de afstand best pittig. Wellicht is online een betere optie.

Voor onze zuiderburen, Belgie, heeft Hans Lemmens Golfstores een uitgebreide collectie met vestigingen in Kapellen en Brasschaat (beide Belgie) en Dongen (in Nederland). Ook deze keten positioneert zich als outlet, groots en breed assortiment.

 

Geef een reactie