Progolf.nl

Vondelpark Open

Vrijdag 12 juni was het weer zo ver: de 21ste JCI Vondelpark Open. Dit jaar onder tropische condities waar temperatuur op liep tot boven de 30 graden met praktisch geen wind. Gelukkig kent het Vondelpark veel, heel veel bomen waaronder geschuild kan worden om niet over verhit van de ‘baan’ af te gaan.

Er is overal rekening gehouden. Ook de koek en zopie tent halverwege in het Vondelpark. Daar kon een broodje tijdens de goed verzorgde lunch genuttigd worden.

Vondelpark open

Vondelpark open

Op een van de allermooiste parken van Nederland is gedurende de gehele vrijdag om getoverd tot een volwaardige 18 holes golfbaan (par 72 course). Het parkoers gaat dwars door het Vondelpark en laat je de mooiste plekjes van het park zien. Open tournooi?! Iederen kan inschrijven. In totaal doen er 28 teams mee van 3 personen per team. In totaal helpen maar liefst 80 vrijwilligers en vele sponsors mee aan dit evenement.

De spelvorm gaat volgens de ‘best ball scramble’ waarbij iedere deelnemer van een team met zijn eigen bal speelt. Na elke slag van de 3 deelnemers wordt in overleg de beste bal gekozen en vanuit speelt iedere speler zijn volgende slag. Tevens wordt er gespeeld  met de zogenaamde short golfbal waarbij er maximaal 2/3 van de afstand van gewone golfbal. De golfbal is ook lichter van gewicht en als het goed is blijft hij ook drijven. Mocht het mis gaan mag je met een netje er achter aan om het VP goed schoon te houden!

Oja, niet voor niets. Dit jaar was het prijskaartje aan de stevige kant 1750 euro per deelnemer. Dat tikt natuurlijk wel aan bij een volledige bezetting. Volgende organisatie van Vondelpark open blijft er dit jaar zo’n 25.000 euro over voor de vervanging van de oude bankjes e.d.

Hieronder vind je een paar impressie foto’s van de dag. Wellicht Tot volgend jaar? Voor meer informatie: jcivondelparkopen.nl

Vondelpark open: welkom

Vondelpark open: welkom

Vondelpark 12-06-2015

Vondelpark 12-06-2015 met 30 graden!

Vondelpark open: aan alles is gedacht: koek en zopie

Vondelpark open: aan alles is gedacht: koek en zopie

Vondelpark open; op naar de volgende hole

Vondelpark open; op naar de volgende hole

Vondepark open: ff kijken of ik het nog kan?

Vondepark open: ff kijken of ik het nog kan?

Vondelpark open: Waar zijn de holes?

Vondelpark open: Waar zijn de Holes?

Voldenpark open boekje

Voldenpark open boekje

Geef een reactie