Progolf.nl

Pro Golf Tour

Sinds 2013 heeft het EDP tour ofwel European Professionals Development tour, een andere naam gekregen: Pro Golf Tour en bestaat uit een reeks van golf webstrijden. Iedere wedstrijden bestaan uit weer 36 holes.  Als een toernooi uit meer dan 2 rondes bestaat dan vind er eerst een kwalificatie plaats. De Pro Golf Tour is erg populair onder de Nederlanders. Zo doen Reinier Saxton en Michael Kraaij mee aan de reeks van het wedstrijden.

Mee doen aan de Pro Golf Tour gaat niet zomaar en wordt gebaseerd op de prestaties in het jaar er voor of op basis van de prestaties in de Qualifying School. Er wordt zo’n twintig wedstrijden afgewerkt. De allerbeste golfers mogen aan het einde van het seizoen zijn opwachting maken voor de Challenge Tour en slaan de eerste fase over voor de European Tour Qualifying School. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Om aan de Challange Tour te mogen mee doen is er ook de mogelijkheid om mee te doe aan de Alps Tour. Dit is een satelliettour die stevig doet denken aan de Pro Golf tour. De beste vijf spelers gaan automatisch door naar de Challange Tour.

De top 5 lijst werd de gelopen jaren gedomineerd door Duitsers zoals Martin Kaymar(2007), Tino Schuser (2007), Berd Ritthammer (2009), Benjamin Miarka (2010), Narcel Haremza (2012) en Florian Fritsch (2013).  Reinier Saxton promoveerde in 2011 challenge tour toen hij winnaar werd. De Nederlanders spelen hier een achterhoede gevecht maar de afgelopen jaren zijn er wel Nederlanders die in de top 5 terecht zijn gekomen en dus ook promoveren. De bekende namen zijn Robin Swane, Taco Remkes, Wil Besseling, Richard Kind en Floris de Vries.

Golf-tiger-woods

Focus

De voorloper EDP bestaat sinds 1997 en is door de Canadees Wayne Hachel opgericht. Het mooie aan deze tour is dat als je winnaar wordt een kaartje krijgt voor de One million Dollar wedstrijden in de VS.

De EDP tour is nog steeds in handen van de Duitse organisatie van Pro GOlf Tour, PGT.de. Voor meer actueel nieuws vind je op de internationale website van Pro Golf

Geef een reactie